Termografering

Et termisk kamera er et specielt varmefølsomt værktøj, som via varme/kulde stråling kan hjælpe med, at lokalisere problemstillinger i dyr, mennesker og hestens udstyr. Når kameraet bruger den termiske linse, kan problemstillinger opdages længe før det bliver til et reelt problem/sygdom. Og man kan derved undgå længerevarende sygdom og genoptræning. Eksempler på dette kunne være:

  • Påbegyndende forfangenhed
  • Seneskader
  • Hovbylder
  • Betændelse i vævet
  • Skævhed i sadel og rytter
  • Spændninger i muskulaturen pga. nedsat eller forhøjet evne i musklerne og meget, meget mere.

Termograferingen kan derfor være en hjælp til heste, der på den ene eller anden måde ikke fungere optimalt. Og hos heste der viser symptomer, som ikke hænger sammen med det man ellers kan se og mærke. Termografering er også oplagt, hvis man skal følge et sygdoms eller genoptræningsforløb og sikre at hesten kommer sig som planlagt.

Hvis man ønsker at gøre brug af en termisk analyse. Kan det tilkøbes i form af enkelte billeder, en fuld termografering (gælder både dyr og mennesker) og sadel termografering, hvor sadlen samt hestens ryg tjekkes før og efter træning.

Termografering er fuldstændig harmløs, man kan ikke mærke noget og der er ingen bivirkninger. Det må også bruges på gravide og drægtige.

Her et et eksempel på en hesteryg før terapien begyndte. Hesten har nogle tydelige inflammerede områder og spændinger henover ryggen.
Her er samme hest men efter terapien. Det ses tydeligt at de inflammerede områder er væk og hesten er velafbalanceret igen.
Her er et eksempel på en sadel, hvor det tydeligt ses at rytter’s påvirkning ikke er lige. Dette vil over længere tid gøre skade på sadlen og medføre, at hesten bliver skæv og spændt.

MJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJhestemassageMJ

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.